Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje na naši spletni strani. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI

Splošni prodajni pogoji Spletne trgovine www.razkuzi.net so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vsi ti zakoni določajo delovanje Spletne trgovine razkuzi.net ter urejajo poslovanje med Spletno trgovino razkuzi.net in kupcem. Spletno trgovino razkuzi.net upravlja Projekt 9 d.o.o., Kersnikova 10a, Ljubljana, davčna številka: SI22775102.

Pomoč uporabnikom

Informacije o naročilih, dostavi in reklamacijah v zvezi s spletnimi nakupi
• e-naslov: info@razkuzi.net
• telefon: (01) 433-50-40 od ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00

Pomoč pri spletnem nakupu
• telefon: (01) 433-50-40 od ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00

Cene

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Navedene cene veljajo le za nakupe v Spletni trgovini razkuzi.net. Projekt 9 d.o.o. si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila. Redne cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V primeru, da je podatek o ceni napačen oziroma v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, ponudnik kupcu omogoči odstop od nakupa, hkrati pa se trudi poiskati rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Naročila

Po oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli obvestilo s strani razkuzi.net s katerim potrjujemo prejem naročila v čakalno vrsto. Običajno prejmete elektronsko obvestilo v 5 minutah, lahko pa se to časovno podaljša zaradi različnih nastavitev elektronskih poštnih odjemalcev.
• Projekt 9 d.o.o. si pridržuje pravico do zavrnitve naročila v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja pravilne
dobave vas lahko pokličemo na telefonsko številko, ki ste jo vnesli v področje "Moj račun" oz. ob oddaji naročila.
• Blago bomo pripravili v dogovorjenem roku ter ga poslali na vaš naslov. O tem boste tudi obveščeni na vaš elektronski naslov.. V primeru, da ste naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov.

Po prejemu kupnine bomo vaše naročilo zaključili in vam po navadni ali elektronski pošti nekaj dni kasneje poslali račun.

V kolikor potrebujete pomoč pri oddaji naročila nas lahko pokličete na telefon: 01 433 50 40 od ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00 ali pošljete e-sporočilo na naslov info@razkuzi.net

Načini oddaje naročila

Naročila preko Spletnega centra
• Oddajo naročila začnete s klikom na gumb Dodaj v košarico
• Naročilo lahko oddate 24 ur na dan, vse dni v tednu
• V primeru težav nas pokličite na 01 433-50-40 kjer smo dosegljivi ob zgoraj navedenih uradnih urah ali pošljite sporočilo na info@razkuzi.net, kjer vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času;

Naročila preko telefona:

• Pokličite na telefonsko število 01 433-50-40;
• Naročilo lahko oddate od ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00;
• Pri naročilih preko telefona lahko izberete plačilo po povzetju ali plačilo po ponudbi

Naročila preko e-pošte:

• Pošljite elektronsko pošto na naslov info@razkuzi.net
Naročilo lahko oddate 24 ur na dan, vse dni v tednu

V naročilo vpišite:

• šifre izdelkov s količinami;
• vaše podatke (ime, priimek, naslov, e-mail, telefonsko številko);
• željen naslov dostave;
• Pri naročilih preko e-pošte lahko izberete plačilo po povzetju ali plačilo po ponudbi

Preklic naročila

Prejeta naročila preko spleta lahko brez dodatnih stroškov prekličete do prejema elektronskega sporočila "Pošiljka oddana dostavni službi". Obvestilo o preklicu naročila je možno po elektronski pošti info@razkuzi.net. V zadevo elektronskega sporočila navedite "Preklic naročila", v sporočilu pa navedite ime in priimek ter številko naročila.

Sprememba naročila

Naročilo po povzetju z gotovino
Po oddaji naročila po povzetju lahko spremembe naročila posredujete po elektronski pošti na naslov info@razkuzi.net in posredujete sledeče podatke:
• ime, priimek in številko naročila;
• izdelke, ki jih želite dodati, spremeniti ali odstraniti s količinami;
• željene spremembe dostave ali načina plačila.

Naročilo s plačilno kartico
Po oddaji naročila, plačanega s plačilno kartico, je postopek spremembe naročila zaradi opravljene rezervacije sredstev na plačilni kartici sledeč:
• prekličite naročilo po zgornjih navodilih za preklic naročila;
• izdelajte novo naročilo.

Shranjevanje naročila oziroma pogodbe

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu družbe Projekt 9 d.o.o., Kersnikova 10a, Ljubljana. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov info@razkuzi.net

Načini plačila

• Po povzetju z gotovino;
• S plačilnimi karticami v e-trgovini;
• Po predračunu.

Dostava

Dostavo izvajamo v sodelovanju z Pošto Slovenije ali preko lastne dostavne službe. Kupljeno blago je dobavljivo običajno v 2 do 10 delovnih dneh, če ni drugače označeno. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato vas prosimo za razumevanje. V primeru, da naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo dostaviti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov.
V Spletni trgovini razkuzi.net želimo ugoditi vsem kupcem, zato kupljeno blago dostavimo kamorkoli v Sloveniji. Če vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije. Dostava blaga v tujino je možna izključno na podlagi medsebojnega individualnega dogovora ob vnaprej definirani lokaciji in izračunanih stroških pošiljanja. V tem primeru nam preko e-pošte na naslov info@razkuzi.net pošljite vaše podatke in željene izdelke s količino, da vam pripravimo predračun.

Strošek dostave

Ob spletnem nakupu v vrednosti 50,00 € ali več vam kupljeno blago (z izjemo posebej označenih izdelkov) dostavimo brezplačno. Za nakupe do 50,00 € obračunamo znesek pošiljanja v višini 4,08€ + DDV. Navedeni pogoji dostave veljajo le pri nakupu v Spletni trgovini razkuzi.net za področje Slovenije.
Za plačilo po povzetju provizija poštne nakaznice ni vključena v ceno in jo plača kupec.

Pravica do odstopa od nakupa

V primeru, da želite iz kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe oziroma nakupa, nas lahko v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko pošljete na naslov Projekt 9 d.o.o, Kersnikova 10a, Ljubljana. 14-dnevni rok začne teči z dnem, ko ste prejeli blago. (mogoče bi dodali tudi mail ali je z razlogom samo po pošti?)
Če ste blago že prejeli in od pogodbe odstopate, morate blago vrniti družbi Projekt 9 d.o.o. v 30 dneh po poslanem obvestilu ali izjavi, da odstopate od pogodbe. Blago morate vrniti skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in računom. V primeru vračila blaga vam bomo kupnino vrnili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, razen v primeru plačila s kartico, če še ni bila bremenjena.
V primeru reklamacije velja enak postopek zgoraj navedenemu, pri čimer vam v tem primeru nudimo bodisi zamenjavo izdelka bodisi vračilo kupnine.

Vračilo blaga

Osebno na sedežu družbe Projekt 9 d.o.o. v Ljubljani
• vračilo blaga predhodno najavite preko e-pošte info@razkuzi.net ali preko telefona na 01/433-50-40 od ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00;
• navedete ime in priimek, številko naročila, e-pošto in kontaktni telefon;
• poleg blaga obvezno predložite kopijo originalnega računa.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu, računu ali oglaševalskem sporočilu. Dobavitelj izdelka jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili. Garancijski rok začne teči z dnem prevzema blaga s strani kupca.
Čas, v katerem dobavitelj kupcu zagotavlja proti plačilu popravilo, vzdrževanje blaga, nadomestne dele in priklopne aparate je vsaj 3 leta po preteku garancijskega roka.
Popravila na domu zaradi zahtevnosti in neprenosljivosti sodobne servisne opreme ter razpoložljivosti rezervnih delov niso mogoča (razen bele tehnike).
Prodajalec ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako tudi ne more odločati o zamenjavi izdelka v okvari brez mnenja pooblaščenega servisa.

Reklamacije

V Projekt 9 d.o.o. se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času in v obojestransko zadovoljstvo, vsekakor pa skladno z zakonsko veljavnimi določili.

Stvarne napake

V skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov je napaka stvarna v primeru:
• če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
• če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
• če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
• če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila;
Primernost izdelkov se presoja glede na običajne izdelke enake vrste in ob upoštevanju izjav o značilnosti blaga s strani dobavitelja ali Projekt 9 d.o.o.

Uveljavljanje stvarnih napak

Stvarno napako lahko uveljavljate z natančnim opisom napake, omogočenim pregledom izdelka in obvestilom na elektronski naslov info@razkuzi.net. Na podlagi tega bomo izdelek pregledali in vam izdali potrdilo o vročitvi izdelka. Za stvarne napake na izdelkih odgovarjamo skladno z veljavno zakonodajo v Republiki Sloveniji.
Po ustreznem obvestilu in omogočenem pregledu izdelka bomo bodisi:
• odpravili napako na izdelku;
• povrnili del plačanega zneska v sorazmerju z napako;
• izdelek z napako zamenjali z novim brezhibnim izdelkom;
• povrnili celotni plačani znesek;

V kolikor obstoj napake na izdelku ni sporen, vam bomo čimprej, vendar najkasneje v roku 8 dni ugodili. Prav tako vam bomo v primeru spora glede obstoja napake pisno odgovorili najkasneje v 8 dneh.

Varnost

Poskrbeli smo, da bo vsak nakup v Spletni trgovini razkuzi.net popolnoma varen. Vsi zaupni podatki, ki se prenašajo preko spleta (osebni podatki, podatki o nakupih in številke plačilnih kartic), so ustrezno kodirani, zato jih tretje osebe ne morejo prebrati.
Spletni center uporablja 128-bitni kodirni ključ in tehnologijo SSL (Secure Socket Layer). Za maksimalno varnost prenosa je poskrbljeno z mehanizmi, ki jih uporabljajo banke, finančne ustanove in najboljše spletne trgovine.
Avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami se izvajajo preko avtorizacijskega centra banke, s katero ima Surf pogodbo za plačila s plačilnimi karticami. Avtorizacije kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov v bančnem sistemu. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Surf-a.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno originalno programsko opremo (posodobljeno protivirusno zaščito) svojega računalnika.

Varovanje osebnih podatkov

Podrobnosti navedene v zavihku varovanja osebnih podatkov.

Ukinitev registracije

Če želite ukiniti vašo registracijo v "Mojem računu", to sporočite na elektronski naslov info@razkuzi.net. Za preverjanje pristnosti podatkov, vas bomo kontaktirali in vam dokončno potrdili ukinitev vaše registracije. Zahtevek za ukinitev registracije mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun odprt. V roku 15 dni od prejema vaše zahteve za ukinitev registracije, bomo zbrisali vaše osebne podatke in vas o tem tudi obvestili.

Odjava od e-novic

Odjava iz seznama prejemnikov e-novic je možna kadarkoli na naslednji povezavi. V razdelek "Odjava" vpišite vaš e-naslov, s klikom na gumb "odjava" pa to tudi potrdite.
Odjavite se lahko tudi s klikom na odjavno povezavo v katerihkoli prejetih eNovic. Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je mogoče, da boste v 15 dneh od datuma vaše odjave prejeli našo e-pošto, v primeru, da je bila e-pošta že poslana oziroma v fazi pošiljanja. V tem primeru se vam iskreno opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.

Brisanje prijave na e-novice

Če želite brisati osebne podatke, katere hranimo za pošiljanje e-novic, nam to sporočite na elektronski naslov info@razkuzi.net. Zahtevek za brisanje prijave mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim ste se prijavili na e-novice ali pa morate navesti elektronski naslov, ki ga odjavljate. V roku 15 dni od prejema vaše zahteve za brisanje prijave, bomo zbrisali vaše osebne podatke in vas o tem tudi obvestili.

Odveza odgovornosti

Vsebino, objavljeno na straneh Spletne trgovine razkuzi.net, je dovoljeno uporabljati in reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer pa je potrebno ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah. Projekt 9 d.o.o. zagotavlja kar najbolj ažurno in natančno vsebino svojih spletnih strani, vendar ne prevzema nobenih garancij o njeni ažurnosti in/ali natančnosti. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.
Projekt 9 d.o.o. ali katerakoli izmed drugih pravnih ali fizičnih oseb, ki so sodelovale pri nastanku in izdelavi Spletne trgovine razkuzi.net, ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh Spletne trgovine razkuzi.net ali za kakršnekoli tehnične napake. Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke v Spletni trgovini razkuzi.net. V primeru morebitnih razlik med barvnimi odkloni in dejanskimi izdelki, to ne vpliva na lastnost izdelka. Dopuščamo možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala v Spletni trgovini razkuzi.net. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas ali direktno na proizvajalca izdelka. Dekorativni material v slikah ni vključen v ceno. V primeru napak vam bomo omogočili odstop od pogodbe na naše stroške.
Projekt 9 d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko Spletne trgovine razkuzi.net kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Projekt 9 d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in zagotavlja učinkovito obravnavo pritožb. V primeru težav nas pokličite na telefonsko številko 01/ 433 50 40, pošljite elektronsko sporočilo na info@razkuzi.net ali nam pišite na naslov Projekt 9 d.o.o., Kersnikova 10a, Ljubljana. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.